Nećeš da se igraš? Nećeš da se igraš?

Home : news : RPG night (petak, 03.02.2023.)

RPG night (petak, 03.02.2023.)30.01.2023.

NDSI organizuje prvo veče TableTop RPG igara (role-playing games), 03. februar (petak) od 19.00-23.00h u InspiraHub-u, Korzo 1, II sprat. 

"Nećeš da se igraš?" vas poziva da se oprobate u jednoj sesiji RPG igre kao što su Dungeons and Dragons, Lord of the Rings ili Dread koje ćemo upriličiti za one koji se prijave. Budite deo jedne avanture, uzimte ulogu ratnika, druida, rendžera, čarobnjaka ili možda Hobita u nekim od najpopularnijih igara i vidite kako je to igrati se a da vam ne treba mnogo više od vaše mašte i olovke i papira.

Za ovo veče spremili smo nekoliko avantura za po 5 najbržih učesnika koji se prijave. Nije potrebno da imate ranije iskustvo u ovim igrama, samo je potrebno da budete otvoreni i komunikativni. Napomena: ukoliko ste zainteresovani, prijavite se na formu kod specifične avanture. Dozvoljena je prijava samo na jednu avanturu jer sve počinju u isto vreme i biće održane istovremeno.

SVE KAMPANJE SU POPUNJENE!

Avantura 1

„Put iskupljenja“ / Dungeons and Dragons, 5e

Čitavo selo je nestalo, a glavni osumnjičeni tvrde da ne znaju ništa o tome…. Da li ćete uspeti pronaći odgovor na misteriju i spasiti seljane?

Dungeon master: Hrvoje / Broj igrača: 5 / PRIJAVITE SE OVDE / POPUNJENA GRUPA


Avantura 2

„The Lost Mine of Phandalver“ / Dungeons and Dragons, 5e

Rudnik blizu grada Phandalina, nekada je bio izvor ne samo dragocenih minerala već i velike moći koju su godinama koristili klanovi patuljaka i gnomova. Onda su došli orci i poharali celu regiju. Vojska orkova je i pored velikog otpora od strane čarobnjaka ljudi, patuljaka i gnomova uništila veći deo rudnika. Od tada lokacija rudnika je zaboravljena, a Phandalin je privlačio radoznalost svakojakih koji su želeli da ga nađu. Nedavno, tri brata (Rockseekers) su pronašla ponovo ulaz u rudnik. Nažalost nisu jedini zainteresovani za rudnik. Misteriozna osoba poznata kao Crni Pauk kontroliše mrežu banditskih bandi i želi rudnik za sebe.

Dungeon master: Andrijana / Broj igrača: 5 / PRIJAVITE SE OVDE / POPUNJENA GRUPA


Avantura 3

Zavera crvene knjige / The One Ring

Godina je 2965. Trećeg doba… Senka se polako vraća. Pre dvadeset četiri godine, savez vilenjaka, ljudi i patuljaka pobedio je hordu orka i divljih vukova, pod nebom zamračenim divovskim slepim miševima,donoseći novu eru prosperiteta za slobodne narode. Ali dvadeset godina je dug period da bi mir trajao, a u mnogim mračnim krajevima zemlje senka se ponovo javlja. Glasine o čudnim stvarima koje se dešavaju van granica civilizovanih zemalja šire se sve češće, i iako ih većina odbacuje i smatra za priče za decu, one ponekad dopiru do ušiju pojedinaca koji prepoznaju zlokobnu istinu koja se u njima krije.

Dungeon master: Laci / Broj igrača: 5 / PRIJAVITE SE OVDE / POPUNJENA GRUPA


Avantura 4

Ubica Ledenog Srca / Dungeons and Dragons, 5e

Icewind Dale je postao zarobljen u večnoj zimi. Nemilosrdne snežne oluje čine prilaz ovom delu sveta izuzetno opasnim i niko ovde nije osetio toplinu sunca preko dve godine. Zapravo, sunce uopšte više ne izlazi, čak ni u sred letnjih meseci. Polarna svetlost je jedino što daje imalo svetlosti stanovnicima ovog regiona i većina njih misli da je sve ovo delo boginje zime Auril koja je bacila veoma jake čini na ceo region. U gradovima vlada opšta tuga, sirotinja i teško se živi. Karavani za snabdevanje više skoro i ne dolaze. Stanovnici Icewind Dale-a su ostali prepušteni sami sebi, no i pored toga pokušavaju da sklope kraj s krajem. Da stvari budu još teže počela su da se javljaju neobjašnjena ubistva širom gradova. Naši junaci će biti zamoljeni da otkriju ko vrši ta ubistva i zašto... 

Dungeon master: Željko / Broj igrača: 5 / OTKAZANO


Avantura 5

Jeftin odmor / Dread, survival horror story

Teško je naći slobodno vreme u trenutnom burnom modernom životu. Još teže je naći nešto što se uklapa u naš budžet. Ali kada se ukaže prilika, što ne biste otišli negde na vikend zajedno, gde vam niko ne smeta? Naša priča zatiče grupu umornih studenata subotičkog ekonomskog fakuleta, koji planiraju da se odmore i ostave sve svoje brige iza sebe za jedan vikend na ovom neverovatno jefitnom izletu. Ali kako bi svi rekli… „ovo je previše dobro da bi bilo istinito.“ Jedno je sigurno – ovo je vikend koji nikada neće zaboraviti.

Storyteller: Strahinja / Broj igrača: 6 / PRIJAVITE SE OVDE / POPUNJENA GRUPA


Sve avanture počinju u isto vreme i molim sve prijavljene da se pojave na vreme. Veliki broj otkazivanja (ili ne pojavljivanja) može dovesti do toga da se spojite sa drugom grupom.

Znanje engleskog nije obavezno, ali može da pomogne u nekim situacijama.

*Učešće se naplaćuje 400 dinara za veče.


Još neke naše vesti ...

Veče društvenih igara u Subotici (11.05.2024.)

Veče društvenih igara u Subotici (11.05.2024.)

Veče društvenih igara u Subotici (24.02.2024.)

Veče društvenih igara u Subotici (24.02.2024.)

Veče društvenih igara u Subotici (27.01.2024.)

Veče društvenih igara u Subotici (27.01.2024.)

Veče društvenih igara - 3. rođendan NDSI-a (11.11.2023.)

Veče društvenih igara - 3. rođendan NDSI-a (11.11.2023.)

Veče društvenih igara u Subotici (22.09.2023.)

Veče društvenih igara u Subotici (22.09.2023.)

Boardgame Trivia Kviz / Tandara Mandara Festival

Boardgame Trivia Kviz / Tandara Mandara Festival

Veče društvenih igara (04.08.2023.)

Veče društvenih igara (04.08.2023.)

Veče društvenih igara (23.06.2023.)

Veče društvenih igara (23.06.2023.)

Veče društvenih igara (17.03.2023.)

Veče društvenih igara (17.03.2023.)